Sex vides hymy homoseksuaaliseen lehti alastonkuvat

Mutta miten varma tuollainen leikkaus tosiaan on? Hän sanoi olevansa ainakin en- simmäinen, jollei ainoa jolle sukupuolen vaihdos sukupuolielinten osalta on Suomessa tehty. Mutta hän puhui katkeroituneena. Hän haluaisi jälleen olla mies, ha- luaisi vaimon. Hän ei tuntisi tekevänsä oikein, jos hän olisi sukupuoli- suhteessa mieheen, mihin hänellä nyt leikkauksen jälkeen luonnolli- sesti olisi täydet mahdollisuudet ja mikä kaiken järjen mukaan olisi  normaaliakin.

Kuitenkaan Eva Brita ei enää esittäytyessään käytä edes lääninhalli- tuksen hänelle vahvistamaa nimeä. Hän on ottanut epävirallisella lu- valla Kurt-nimen käyttöön. Hän on vuodesta asti kulkenut jäl- leen miehen vaatteissa. Hän kertoo repineensä naisen vaatteet yltään. Pukeuduttuaan viidentoista vuoden ajan naiseksi hän oli nyt hylännyt naisten vaatteet ja alkanut pukeutua mieheksi, mikä hän ulkoisesti olikin.

Hän oli Peräseinäjoen Luomankylän kummajainen. Hän oli poikkeva, jota kohdeltiin perhepiirissäkin aivan kuin spitaalista. Veijon isä, pohjalainen maanviljelijä on ankara mies. Ankara on Vei- jon äitipuolikin. Ankaria ja pohjattoman ilkeitä ovat myös Veijon muut sukulaiset. Remmiä selkään ja nyrkkiä turpaan. Niillä Veijon poikkeavuutta lää- kittiin.

Monasti hänen oli paettava kotoaan henkensä kaupalla Hän ei käyttäydy reilun miehekkäästi, mutta ei myöskään luontevan naisellisesti. Puheääni on selvästi naisen. Samoin nauru, tapa puhua.

Kaikki on miehen ja naisen käyttäytymisen välimailta. Armo Hormian, psykiatrin, lausunnon mukaan luomistyö on Veijon kohdalla mennyt pahasti pieleen. Hän on psyykkisesti täydellinen nai- nen.

Mutta hänellä on munat. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja niitä hän  on kironnut senkin tuhannen kertaa. Ainoan lohdun hänen elämälleen on tuonut fatalismi, usko kohtaloon, johdatukseen. Poikkeavuus täytyy olla oikeu- tettua. Toisin kuin Kurt Forsman - joka sukupuolenvaihdosleikkauksen jälkeen tunsi erehtyneensä ja sittenkin olevansa mies ja haluavansa vaimon, ja siksi halusi lehdessä varoittaa kaltaisiaan ryhtymästä leikkaukseen - Veijo koki edelleenkin olevansa enemmän nainen kuin mies, ja kärsi ristiriidastaan, olemisesta "vääränlaisessa kehossa": Vaikka Veijo nyt kulkee miesten vaatteissa, ei hänen elämänsä ole pe- rustoiltaan muuttunut.

Hänen sielunsa on yhä naisen sielu. Ja jos hä- nen elämänsä uudelleen ajautuisi umpikujaan, jos nykyiset vaatteet muuttuvat vankipuvuksi, saattaa hän jälleen tehdä muodonmuutok- sen. Tänään on näin, huomisesta ei voi tietää. Muuten on elämä yhä täynnä tuskaa päivästä päivään, viikosta viikkoon, vuodesta toiseen.

Mies, joka ei ole mies. Nainen, joka ei ole nainen. Ihmi- nen, joka on jäänyt ilman rakkautta. Eikä tässä vielä kaikki. Tie onneen, iloon ja vapauteen olisi saada naisen kasvot. Tahtoisin muuttua kasvoiltanikin naisek- si ja näyttää siltä kuin naiset näyttävät. Haluaisin, että muutkin nä- kisivät minun muuttuneen naiseksi ja uudeksi ihmiseksi. Se on kaik- ki, mitä tarvitsen. Se on tie iloon, onneen, vapauteen ja naisellisuu- teen. Kurt Forsmanin toivomuslistalla on ensimmäisenä kasvojen koho- tus, joka poistaa kasvojen rypyt.

Samassa yhteydessä hän haluaa myös silmäluomia korjattavaksi. Jos iho kiristyksen yhteydessä vede- tään voimakkaasti sivuille päin, saa hän myös jännittävät vinot sil- mät. Eikä ainoastaan seurata, vaan osallistua siihen: Hymylehti on auttanut Kurt Forsmania hänen vaikealla tiellään kohti lopullista naisellisuutta kustantamalla hänelle amerikkalaiset rintapro- teesit sekä tämän leikkauksen aiheuttaman jälkihoidon.

Jatkamme sa- malla tiellä selvittämällä hänen mahdollisuutensa saada uudet kasvot. Myöhemmin tulemme kertomaan, saiko hän kaipaamansa muodon- muutoksen. Ja jos sai, millainen hänestä tuli. Kun Hannu makasi sisareni Modernin likasankojournalismin ja juorutehtailun lipunkantaja!

Realistisen journalismin esitaistelijoina toimittajat sortuivat ylimielisyyteen eikä kohteiden yksityisyydestä piitattu. Karkeimpiin ylilyönteihin ja rimanalituksiin kuului Timo K. Mukasta kirjoitettu surullisenkuuluisa artikkeli tammikuussa Hymyn inhorealismia eivät välttäneet yksityishenkilötkään.

Tapaukset esiteltiin valokuvin, asianomaisten nimet ja paikkakunnat julkaistiin, jopa lasten nimet mm. Usein kohujutut perustuivat vain yhteen näkökulmaan, yhden asianosaisen kertomukseen. Kun asioiden faktisuutta ei tarkistettu jouduttiin juttuja myöhemmin täydentämään mm. Toimittajakunnan ja lehden johdon suhteet eivät aina - tai useinkaan - olleet ilman jännitteitä.

Numminen ja Paula Koivuniemi Edellisen vuosikymmenen suurten tähtien menettäessä kirkkaimman sädekehänsä. Nuorten kypsyyttä ja suojaikärajaa käsitteli lehden tuore toimittaja Veikko Ennala n: Nykyisin puhutaan yhä useammin sukupuolen vaihdoksista Hymylehti on saanut yksinoikeuden Suomessa oheiseen kirjoitukseen, jossa kerrotaan kuinka kirurgit käsittelevät tällaisen tapauksen. Vankilathan ovat eräänlaisia yhteiskunnan roskalaatikoita, joihin ajautuvat meistä ne, jotka epäonnistuvat pyrkimyksessään noudattaa keskinäisen kanssakäymisemme pelisääntöjä tai rikkovat niitä vastaan.

Kaikki heidät alistetaan saman yksikoikoisen käsittelyn, nimittäin ns. Tämä hoito ei paranna XYY-rikollista. Itse asiassa voidaan kysyä, ketä se parantaa, mutta asennoitumisemme rikollisuuteen on niin pinttyneiden ennakkoluulojen kahlitsemaa, että tarvitaan tällaisia 'Joonaan tunnusmerkkejä' jotta meillä olisi riittävästi uskallusta ja uskoa roskalaatikkojemme siivoamiseen. Kuinka sanoikaan Ihmisen Poika kaksituhatta vuotta sitten: Jos luku oli individualistisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden vuosikymmentä, jolloin ihminen radikaalilla tavalla kävi taistelua himojensa pidäkkeitä, moralismin luomia rajoituksia ja estoja vastaan, vuosikymmenen lopulla taistelu kiteytyi ehkä merkittävimpään kysymykseen, joka paljasti koko taistelun luonteen: Vuoden viimeisessä numerossa Hymy, jonka artikkelit olivat suureen ääneen julistaneet naisen vapautta seksuaalisuuteen ja omaan kehoonsa, asettui yllättäen abortinvastustajien puolelle.

Artikkelin kirjoittajaksi merkitty Ville H. Saariluoto ei kuulunut lehden vakiotoimittajiin ja artikkelin ehkä tärkein ominaisuus, sensaatiomaisuus, täyttyi varmasti, siitä pitivät huolen jutun shokeeraavat kuvat. Kaikesta huolimatta artikkeli oli merkittävä teko. Ainakin tässä lehti asettui niiden puolelle, joita se oli sanonut puolustavansa, heikoimpien puolelle. Vapaus toteuttaa itseään ei voi merkitä vapautta murhata elämää, jonka on saattanut alulle.

Hymyä parjattiin - ja kiiteltiin. Lukijoiden kirjeitä julkaistiin seuraavassa numerossa. Minun tuli niin paha olla, etten voinut olla itkemättä. Muistot kauan sitten sattuneesta asiasta tulivat mieleeni. Luulin jo, että olin unohtanut kokemani abortin, mutta sellaista ei äiti voi koskaan unohtaa. Miksi minun pitikään valita se helpompi tie? Miksi en antanut pienen nukkevauvani elää?

Meillä olisi varmaan ollut niin hauskaa yhdessä. Mieti siis, sinä tuleva äiti, monta monta kertaa, ettet valitse sitä tietä kuin minä menemällä ns. Huhtikuun numero toi päiviteltäväksi syväjäädytyksen, intiimisti, erään perheen kamppailun ja kärsimyksen kautta, vavahduttavin valokuvin.

Jonakin päivänä syväjäädytetty lapseni on jälleen elossa. Hänen äitinsä sopeutui traagiseen kohtaloon, mutta isä päätti kamppailla kuolleen tyttärensä elämästä. Hän antoi jäädyttää ruumiin siinä toivossa että lääketiede edistyisi lähivuosikymmeninä niin pitkälle että lapsi voitaisiin saattaa uudelleen elämään.

Epätavallisinta tässä kertomuksessa on että tiedemiehet pitävät mahdollisena että isän toive jonakin päivänä käy toteen Joulukuussa suoritetussa leikkauksessa hänen ohutsuolestaan tehtiin neljä metriä toimintakyvyttömäksi Liberaalin kansanpuolueen edustaja Aili Laitinen kysyi nro: Miksei valtio perusta ilotaloja.

Prostituutio ja sukupuolitaudit kuriin valtion kontrolloimalla bordellijärjestelmällä Urpo Lahtisen luomissa raameissa lehden linjasta vastasi pitkälti Jorma K. Lehden luetuimpaan vakiosisältöön luvun loppua kohti käydessä kuuluivat Ennalan pakinat. Niin ikään lukijoiden tuohtuneet, joskus ylistävätkin kirjeet Ennalan pakinoiden ja artikkelien johdosta, joihin kirjeisiin Ennala ahkerasti myös vastaili Postia-palstalla. Esimerkkeinä toimittaja Ennalan sujuvasta sanankäytöstä Ant-Wuorisen..

Haastatteluja tuskin on käyty aivan näillä sanoilla, saattaa olla että Ennala sanailua "stilisoidessaan" on lisännyt proosallisen maalaileva repliikkejä, mutta lopputulos toimii Saan kyllä milloin tahdon, enkä tahdo niin kovin usein. Teille on kahdesti käynyt vahinko. Miksi ette varonut eilen?

Teen kyllä Bomanille mielelläni vieläkin lapsen. Se muuttaa sitten asian. Tuntuu siltä kuin tahtoisitte tuomita minut. Olettehan itse aina puoltanut vapaita suhteita. Te muistatte nyt väärin. En ole koskaan niitä puoltanut. Sen sijaan olen pyrkinyt ymmärtämään, niin hirmuisen vaikeata kuin se joskus onkin. Jalkavaimon ammatti ei ole helpoimpia. Me ihmiset olemme aika kummallisia. Me kykenemme antamaan itsellemme anteeksi aivan vaivattomasti mutta emme muille.

Niin on asianlaita minunkin kanssani. En osaa antaa anteeksi herroille Ruonala ja Boman, vaikka he eivät ole minun etujani loukanneet. Eivät he ole ainoita uskottomia aviomiehiä tässä maassa. Mutta he ovat hämmästyttävän vastuuttomia. Kysymys ei ole vain herra Bomanin tarpeesta saada vierasta naista joka päivä ja hänen mielihyvästään. Tässä on kysymys myös lapsesta Yhäkö Ruonalankin tekee mieli?

En pääse hänestä eroon. Ja Bomanhan oli asialla eilen. Kun nyt leimataan äiti, leimataan isäkin tasapuolisuuden nimessä. Toivon, että saatte 5 miljoonan kuukausituloja nauttivan miehen ja että hän olisi mieluimmin yli kuin alle senttiä.

Mutta vielä hartaammin toivon että eilisestä ei koidu lisäikävyyksiä. Minäkin alan sitä tuntea. Tarkoitatteko että halveksitte minuakin ja tuomitsette? Koska rakkaus on kuollut. Toisten arvostelussa, mitätöimisessä ja rienaamisessa Ennalan verbaaliset lahjat olivat "parhaimmillaan". Sallinette, että nimitän Teitä tuttavallisesti vain pässi-Innaseksi vaikken olekaan tuttavanne enkä halua ollakaan ja vaikka pässinne Gunnar on kuulemani mukaan pistetty jo lihoiksi.

Te olette loisto- esimerkki siitä, miten vähäisin etten sanoisi olemattomin taidoin, kyvyin ja hengenlahjoin tässä maassa päästään pinnalle ja saa hu- vilapaikan Urjalasta. Tarvitaan vain knalli, viikset, kansakoulutodis- tuksessa laulutaito välttävä 5 ja pässi Eräs syy siihen, että Suo- messa yliarvostetaan kaltaisianne avuttomia hupisetiä, on radion ja monien lehtien, hieman Hymynkin: Suosittelisin - tietenkin ihan henkilökohtaisesti - että pa- laisitte takaisin entiseen toimeenne Yleisradion vahtimestariksi huo- lehtimaan palttoista niin että kaikki saavat naulakoista omat kuteen- sa ja loimensa.

Sekin työ on hyvin hyvin vastuullista vaikkakaan ei vaadi suoranaista älyn hohtoa. Vaikkakaan et välittömästi osallistu toimitustyöhön vaan hoitelet niin sanottuja organisatoorisia suuria linjoja, lopullinen määräysvalta on kuitenkin Sinun. Muuta, pyydän, Hymyn linjaa kuuluisat "kaksi pii- rua" elämänmyönteisempään suuntaan.

Ja huomauta minulle, että esimerkiksi nämä "Kirjeet henkilöille" voisivat sisältää enemmän tun- nustusta kuin parjausta.

Kuten sanoin sinun sanoneen, julkisuuden henkilöiltä vaaditaan pal- jon; heidän pitää mukautua siihen että heitä kritikoidaan ja heidän yksityiselämäänsäkin pengotaan. Miksi et sitten ole käskenut minua kirjoittamaan siitä, että olet saanut tuomion rattijuoppoudesta? Hymy koetteli sopivuuden rajoja. Uskovaisten ja moralistien kritiikistä ärsyyntynyt Ennalan heitti bensaa moraalinvartijoiden liekkeihin sarjalla "Mainio sukuni":. Läpikotaisin rehellisenä ihmisenä on minun suorastaan pakko jatkaa onnettoman sukuni historiikkia.

Nämä oheiset kolme irstasta valoku- vaa selityksineen tulevat aiheut tamaan yleistä inhoa ja pahennusta mikä onkin tarkoitukseni kansamme johdattamiseksi onnellisempaan tulevaisuuteen. Oppia voi nimittäin paheellisuudestakin. Jos Ennalan tyylissä -lukujen vaihteessa vielä oli terävää sarkasmia, epäkohtia esiin nostavaa provosointia ja ehkä syvempäänkin pohdintaan kutsuvaa kyseenalaistamista, joskus myös itseironiaa, luvun kuluessa kirjoitusten katkerat juonteet syvenivät ja sarkasmin terä tylstyi latteuksiin ja karkeaan kielenkäyttöön.

Ennala ei suostunut kumartamaan ketään, vaan kirjoitti asioista kuten hän oman ristiriitojen koetteleman ja piinatun maailmankuvansa läpi ne itse koki. Objektiivisuudesta tai yksilösuojasta piittaamatta. Ennala piti Hymyssä omaa palstaansa, jonka puitteissa hän myös vastasi lukijoiden kirjeisiin. Palstan nimi oli aluksi "Veikko-sedän piinapenkki", mutta myöhemmin sen nimeksi vaihdettiin "Maailman meno". Tällä palstalla Ennala ylitti rajoja enemmän kuin koskaan.

Kirjailijana Ennala ei ollut mestari - ehkä kylläkin mainettaan parempi. Esikoisteoksessa, novellikokoelmassa  Linna meren rannalla   Gummerus oli persoonallisia pieniä kertomuksia.

Seuraavassa teoksessa, eksistentialistisessa, inhorealismissaan groteskissa rikostarinassa Kyttyrä  Ennala löysi "oman" kirjallisen tyylinsä: Myöhemmin ilmestyivät  Veljeni Herrassa   ja  Vaimo jonka minulle annoit   Hymyn lisäksi Ennalan pakinoita ja kertomuksia julkaistiin mm.

Apu ja Viikkosanomat lehdissä. Ennalan lehtikirjoituksista on ilmestynyt mm. Uskonnollisten aiheiden käsittelystä lehdessä vastasi usein Veikko Ennala, jonka muistelmista tiedämme, että hän lapsena sai liikaakin sapiskaa uskonnolliselta ja autoritääriseltä isältään, satukirjailija Atte Ennalalta.

Uskonnon auktoriteettiin, ehdottomuuteen ja dogmaattisuuteen kohdistuvissa jutuissa, jotka Ennalan mielestä ilmeisesti puolustivat yksilönvapautta ja vastustivat pakkovaltaa, viljeltiinkin usein raamattusitaatteja. Kun Ennala teki kirjeen Jeesukselle, jutun alaotsikko kuului "Kirje on lapsellinen mutta Jeesus itse on sanonut: Sallikaa lastenmielisten tulla minun tyköni". Kysyisin sitten, miksi melkein kaikki tosiuskovaiset ovat niin tavattoman ilkeitä, juuri heiltä esim.

Varjele Sinä minua tulemasta tosiuskoon, etten muuttuisi vieläkin pahemmaksi kuin mitä olen. Ajattele nyt vaikka hovioikeudenneuvos Paavo Hiltusta. Miten häijy mies siinä onkaan. Homoseksualisti-raukatkin, jotka eivät varmasti ole itse syypäitä kohtaloonsa, hän tahtoisi teljetä linnaan. Miksi ei sitten sydän- ja keuhkotautisia myöskin? Etkö antaisi minulle viransijaisuuttasi sanokaamme kymmeneksi päiväksi. Tänä aikana osottaisin olevani parempi Jeesus kuin Sinä. Koska olisin Sinuna kaikkivoipa, tappaisin ensimmäiseksi Perkeleen, niin ettei se enää olisi viekoittelemassa meitä.

Viinapannut särkisin ja hajoittaisin vankilain muurit niin että miehet saisivat palata takaisin vaimojensa ja sulhaset morsiamiensa luo hyvinä ja rehellisinä ihmisinä Minä tekisin maailmasta paratiisin, jossa ei enää kuoltaisi nälkään, ei tunnettaisi syöpää, ei itkua eikä kuolemaa. Sillä, jos olet meille omalla kärsimykselläsi valmistanut paratiisin jonnekin, miksi emme saa mennä sinne heti Mikä on elämän tarkoitus? Kuten viime numerossa tällä palstalla kerroin, ennusti nimimerkki "Amigo del la monto ce la limo", että kuolen ennen tämän vuoden juhannusta.

Tätä kirjoittaessani juhannus on ajat sitten ollut ja mennyt ja häveten minun on ilmoitettava yhä eläväni. Tällainen uppiniskaisuus herättää tietysti lukijoissa pahaa verta Perheessäni kyllä valmistuttiin lähtööni asiaan kuuluvalla tavalla: Saattoväelle siitä ei tosin enää olisi ollut tarjottavaksi muuta kuin hiukan hiivaista pohjasakkaa, sillä juhannuksen alla tulin nautiskelleeksi sen itse.

Tjaha ja käydäänpä sitten taas reippain mielin käsiksi uusien saapuneiden kirjeiden pinkkaan. Minulta on usein kysytty enkö millään pääse irti taivasasioista ja pornosta. Kyllähän minä pääsen mutta kun lukijat eivät tunnu pääsevän. Ja heidän kirjeitäänhän varten tämä palsta on perustettu. Lea Vesannon on hänetkin ärsyttänyt se artikkelini, jossa kuvailin keskustelujani lasteni kanssa taivaasta ja Jeesuksesta ja pippelin seisomisesta ja sen sellaisesta.

Jospa nyt antaisimme pienokaisten kuitenkin olla siinä käsityksessä, että taivas on maailmaa parempi paikka ja että Jeesus on meitä ihmisiä kiltimpi olento. Kyllähän heille aikanaan sitten selviää, että - pahoin pelkään - ei olekaan olemassa mitään taivasta eikä mitään kilttiä karamellejä antavaa Jeesusta. Veikko Ennalan uskontoaiheisia artikkeleita: Muuan Asuntohallituksen toimistovirkailija, vuotias Timo Kuittinen, on oman käsityksensä mukaan saanut Herraltamme profetian lahjan ja niinpä hän on jo 7 vuoden ajan säikytellyt heikkohermoisia helvettiopillaan.

Hänen povauksensa ovat kamalia: Profeetta soi lehdellemme haastattelun. Haastattelijan henkilökohtainen käsitys on, että Timo Kuittinen kärsii kuuloharhoista ja olisi hoidon tarpeessa. Tasapainottomia tuomionprofeettoja, uskonnollista alistamista, väärinkäytöksiä ja hurjia lahkoja koskevat jutut olivat varmastikin pääosin totta ja asioiden esille nostaminen oli sinänsä tärkeää. Ikävä vain, että tämän varjolla uskovaisia leimattiin tarpeettomastikin, juttuja paisuteltiin ja kärjistettiin.

Omassa mustavalkoisuudessaan Ennala ei viitsintyt tutustua edes kristinuskon peruskäsitteisiin, armon ja tuomion suhteeseen tai vaikkapa siihen, kuka Raamatun mukaan on Jumalan lapsi, vaan jo lähtökohtaisesti suhtautui uskon sisältöön tahallisen pilkallisesti tai huolimattomasti, antaen asioille merkityksiä ennakkoluuloistaan käsin. Jumala, jota Ennala usein nimitti "meidän Herraksemme", oli lähtökohtaisesti "omien lapsiensa pelottelusta nauttiva sadisti ja sietämättömän itserakas olento, joka pysyy hyvällä tuulella vain jos ihmiset alituiseen voivottelevat syntejään ja pahuuttaan".

Oletteko koskaan tullut ajatelleeksi, että säikytätte helvetillänne ihmisiä niin että he sekoavat päästään? On julistettava että se on olemassa jotta ihmiset ymmärtäisivät hylätä pahan niin kauan kuin on aikaa. Ei totuus sekoita ihmisten päitä, tunnustamattomat synnit kylläkin sekoittavat. Tunnustus on armon edellytys. Kun vastasitte kirjeeseeni, jossa pyysin teiltä tapaamista, sätitte HYMY-lehden pahanpäiväisesti. Erityisesti teitä ärsytti juttu kemiläisestä jalkavaimosta.

Siinähän nuori nainen juuri tunnusti syntinsä, joka on teidän puheittenne mukaan armon edellytys. Te teette tällaisilla jutuilla rahaa.

Lehden teon on kannatettava itse itsensä niin kuin näemmä profetioittenkin Profeetta Kuittinen ilmoittaa itse saavuttaneensa "mielenrauhan".

Mutta tullaanko ajatelleeksi, kuinka monilta hengessä entuudestaankin vaivaisilta hänen onnistuu se "profetioillaan" riistää. On käsittämätöntä, että jokin Asutushallituksen houriva toimistotyöntekijä saa vapaasti tehdä tyhjäksi kaiken sen mitä toisaalta tässä maassa mielenterveyden hyväksi tehdään Mitä sitten tulee jumalanpilkkaan, eikö karmeinta jumalanpilkkaa ole Luojamme varustaminen inhimillisin heikkouksin, niihin luettuina jo mainitut kostonhalu, taipumus sadismiin, itserakkaus ja hillitön viha?

Ennala, joka niin herkästi huomasi uskovaisissa vikoja ja muistutti heidän olevan vastuussa lähimmäistensä leimaamisesta ja ihmisten mielenrauhan järkyttämisestä, itse leimasi juttujensa kohteina olevia henkilöitä, niin uskovaisia kuin muitakin.

Erkki Petmanin artikkeli vuotiaana Ruotsissa pahoinpidellystä suomalaisesta kotiapulaisesta, joka karmeiden kokemustensa jälkeen löysi turvan Trelleborgin helluntaiseurakunnasta, kuvaa lehden uskontokriittistä linjaa:. Täytyy taas kerran kysyä, onko hän todellakaan saanut vielä vapauttaan, riittääkö uskonnollinen seura hänelle ja onko sunnuntaisin puistossa pidettävä helluntailaisten ulkoilmakokous hänelle sitä virkistäytymistä mitä hän nyt tarvitsisi.

Pääsiköhän Väinö Nurminen taivaaseen? Hän oli kirkosta eronnut uskovainen. Hän halusi kirkollista siunausta, mutta ei saanut sitä. Kun ei kerran maksanut kirkolle sitä mikä kirkolle kuuluu, ei saanut myöskään kirkollisia palveluksia. Suntio-haudankaivaja ei tuonut haudalle edes hautauslapiota Armoa ei tarjota syntisille, vaan synnittömille tekohurskaille.

Saarnojen perussävy ja sanoma armosta on sama. Se on tummiin pukeutuneiden nutturapäiden uskon vahvistamista. Se on heidän armoaan ja heidän pelastuksensa vakuuttelua Kirkoissa jaettava armo on näin yhdenmukaistettu. Armomarkkinoilta on saatavissa vain poroporvarin armoa. Lehdessä oli myös joitain sävyltään positiivisia kirjoituksia uskonnosta, yleensä luterilaisesta kirkosta mm. Näistä vastasivat muut toimittajat Ennalan ja hänen hengenheimolaistensa keskittyessä pääasiassa uskonnon kritiikkiin.

Uskontokritiikin vastapainoksi lehdessä oli jonkin aikaa myös pastori Ilmo Launiksen palsta. Muiden juttujensa ohessa Launis toi palstallaan esille kristillistäkin sanomaa, korosti Jeesuksen ja evankeliumin merkitystä. Minun sinänsä monessa mielessä heiveröinen uskoni Jeesukseen ei pohjaudu siihen, mitä Vanha Testamentti hänestä kirjoittaa tai mitä kenties saadaan selville joistakin vielä vanhemmista lähteistä, ei liioin siihen mitä kerrotaan hänen syntymänsä ja kuolemansa tavasta taikka erinäisistä uskonnollisista seremonioista - minulle on täysin yhdentekevää, syntyikö hän niinkuin ihmiset tavallisesti syntyvät vai jollakin toisella tavalla - vaan uskoni pohjautuuu hänen sanomansa suuruuteen ja hänen olemuksensa sisäiseen suuruuteen, joka minun tajunnalleni on ainutlaatuinen.

Viron kiinnostus idän uskontoja, parapsykologiaa ja esoterismia kohtaan kasvoi vuosien varrella, niin että hän mm. Lukijoiden kirjeistä koostuva Postia kuului lukujen suosittuihin palstoihin. Kiitän niitä kymmeniä ihmisiä, jotka ovat lehteämme artikkelin "Onko Jumala kuollut? Olen pahoillani, että meillä ei ole mahdollisuutta kaikkia kirjeitä julkaista ja julkaistutkin ovat vain lyhennelmiä ja otteita.

Tällainen "sensurointi" on ollut pakon sanelema. HYMY-lehti ei voi erikoistua pelkästään uskonkysymyksiin etenkin koska sellaisia julkaisuja on jo entuudestaan olemassa.

Erityisen iloinen olen siitä, että po. Sellaisestahan ei missään tapauksessa ollut kysymys. En ole oikea henkilö kommentoimaan lukijoiden kirjeitä ja niinpä ne siis tulevat tässä puolestani kuitatuiksi vain sydämellisin kiitoksin Mitä minuun itseeni tulee, olen tähän ikään ajatellut Sinua niin monena.

Kun olin lapsi olit minullekin teismin parhaiden oppien mukaisesti partainen isähahmo, tuikea ja julmakin ja ajattelin Sinua iltaisin unta odottaessani vavistuksella.

Sittemmin muutuin panteistiksi koska olin niin kauan Knut Hamsunin lumoissa ja merkitsit minulla samaa kuin Luonto eli kaikki mikä eli ja hengitti, maan kukkaset ja jopa kivetkin. Välillä kielsin Sinut kokonaan. Toisinaan sitten liian vähäisellä järjellä liikaa luettuani olin ollakseni deistikin: Sinä olit kyllä luonut taivaat ja maat ja niiden astujat mutta jättänyt sitten kaiken oman onnensa nojaan, olitpa ehtinyt ehkä jo kuollakin.

Mitä edelle kirjoitin on vain luettelo eikä voi antaa aavistustakaan kaikista niistä vaikeista ja tuskallisista kamppailuista ja kriiseistä, joita jokaisen uuden uskomuksen ja maailmankuvan omaksuminen edelsi. Nyt tänä päivänä katson olevani agnostikko: Henkilö joka puhuu Sinusta minulle tietää tosiasiassa Sinusta yhtä vähän kuin minä itsekin. Miksi nyt sitten kumminkin kirjoitan sinulle? Siksi että toivon vaikkakaan en varmasti usko Sinun olevan olemassa.

Jos lähden siitä että olet olemassa olkoon olemuksesi minkälainen tahansa ja ylhäiset asuinsijasi missä tahansa, minua on aina askarruttanut miksi oikeastaan loit meidät, mikä lyhyesti sanottuna on olemassaolomme tarkoitus. Miksi lainkaan panit meidät kokemaan tämän viheliäisen etsikkoaikasi sotineen ja nälänhätineen, minkä vuoksi emme päässeet paratiisiin heti ja niin täydellisinä ettemme olisi ollenkaan kallistaneet korvaamme jonkin käärmeen kuiskutuksille.

Kuluva kesä ja tuleva syksy tuovat tullessaan toisenlaisen Jeesuk- sen, Supertähden rock-oopperan muodossa, tämän lisäksi Jeesus- ta on alettu mainostaa monin keinoin. Jeesuksesta on tulossa kan- taa ottava ja osallistuva hahmo.

Postiluukusta on jo nyt putoillut uudentyyppistä Jeesus-mainon- taa. Saa nähdä milloin varsinainen big business nappaa Jeesuksen myyntiartikkeleiden valtiaaksi. On helppo kuvitella, mitä nyt jo liik- keissä olevien Jeesus-paitojen lisäksi voisi ilmestyä markkinoille.

Monenmoiset korut ovat jo tulleet, uimakauden alkaessa värittä- vät saastuneita rantojamme iloisenväriset Jeesus-bikinit ja simma- rit, helteellä janon sammuttaa parhaiten Kristus-juoma. Kirkko tie- tenkin perustaa omat myyntikojunsa, joissa popparipapit saavat heille niin tärkeän myyntikokemuksen. Mielikuvitusta käyttäen näi- tä artikkeleita löytyy vaikka millä mitalla. Ja tarkoitus tietenkin py- hittää keinot, kuten uskonnon asioissa yleensä on totuttu näke- mään.

Mikä mies Jeesus sitten todellisuudessa oli? Ilman muuta on sel- vää, että hän on ollut voimakas ja yllättävä persoonallisuus, koska jälkimainingit ovat saaneet aikaan maailman suurimpiin kuuluvan kansanliikkeen uskonnon muodossa. Sen tutkiminen on aina ollut vaikeata koska kirkko on uskollisesti salannut kaikki mahdolliset lähteet.

Kirkko on suurin piirtein itse määrännyt, kuka hän oli, mi- tä teki, milloin eli ja minne meni. Vasta tämän vuosisadan tutkijat ovat uskaltaneet penkoa hämäriä arkistoja ja muinaisia kirjoituk- sia, Tavallisen kansalaisen on hyvin vaikeata saada tässä artikkelissa mainittuja lähdeteoksia käsiinsä, joten lukijan on vain yksinkertai- sesti luotettava kirjoittajan rehellisyyteen. On mahdollista että essealaisten veljien välityksellä Jeesus vierai- li Egyptissä jossa oli koko sen ajan maailman korkein sivistys.

Alek- sandrian valtavat kirjastot ja monet filosofiset seurat tarjosivat  nuorelle juutalaiselle mahdollisuudet keskitetysti harjoittaa opinto- ja joiden tuloksena suuren persoonan itsekritiikki loi lopulta tuon opin joka tänäkin päivänä voisi olla rehellinen ja vailla joutavanpäi- väisiä mysteerioita jotka kirkko on siihen sotkenut. Kristillisen sanoman korvasi astrologia, selvännäkö ja kaukoparannus. Toimittajakunnan ja näkökulmien moninaisuudesta johtuen lehdessä saattoi samanaikaisesti olla artikkeleita joissa rajatiedon ilmiöitä kyseenalaistettiin ja artikkeleita jotka edustivat näitä ilmiöitä.

Parapsykologian ja rajailmiöiden markkinointi lisääntyi Oskar Reposen aihetta käsittelevien artikkeleiden myötä. Hymy nosti kissan pöydälle. Sosiaalipornon lisäksi nähtiin paljasta pintaa ja monin tavoin edistettiin seksuaalisen vapautumisen asiaa. Kauhisteltiin tekopyhyyttä ja esitettiin estoista vapautumisen ilosanomaa. Joissain jutuissa oltiin vähän olevinaan moraalinkin puolella esim.

Seksiseuraa sujuvasti Päiväkahvit kermalla tai ilman, Vain yli 18 vuotiaille! Aloin taannoin seurustelemaan ihanan komean ja miehekkään miehen kanssa, yht arvaamatta mies pari viikkoa sitten kertoi olevansa bi ja haluavansa koittaa.

Hyvä pimppi amatööri seksivideo Valgaan on Tallinnasta matkaa noin kilometriä, ja Iklaan vähän alta Halvin olutsalkku Alkossa sisältää 24 purkkia latvialaista. Okumoissa jarru mun mielestä paras, vanhoissa dööreissä parempi ehkä, mutta niitä ei uutena enää saa.

Pissa kakka leikit kovaa ilmaista pornoa Pissa Kakka Pillu levällään mistä nainen kiihottuu — Tänään vanhemmat naiset-kypsä hd raakaa poenoa turun pissa kakka leikit. Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa luomufolkkia soittava yhtye, joka on hurmaavalla otteellaan raivannut Viitaselle jalansijaa  Puuttuu: Arjan rinnat jasmin pono japanilainen seksi rehvit deitti tampere.

Pillu näkyy pimpi tyttöjen seksi pornoa imin mustaa munaa peppuun nyrkkinainti pornoa seksi tarinoita chat club joensuu seksi elokuva seksi videot naisille videot vartuneet suomenkielinen porno suomi pornoa ilmaiseksi.

Nuoret · Mäm katti makuuhuaneest ja kuuma kanava seuran saamiSeksi, sex work pori s seuraa lpr. Itse asiassa ladyboyta on niin paljon, että joissakin yliopistoissa on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. Eräskin isoisä oli tullut lastenlastensa kanssa yhdessä etsimään naisia. Suomipornoa ilmaiseksi eroottinen hieronta espoo lapsen tummat lespo orgasmit ilmaisia videoita porn suomi www.

Tyttö etsii heti seuraa ummeljoki seksi seura vantaa ravintola nainti pillu kivat pillu kalleria juutuupi kalastus tatuointi intiimi hierontaa vantaa. Sinua pyydetään riisuuntumaan kokonaan alasti ja tyttö poistuu siksi aikaa hentai porno free postimyyntivaimo. Videos Tribute to Ari Vatanen Hanna pillu panin isotissisiä naisia ilmaisia seksi videot suomi suuri porno ilmainen puhelin 60 seksi sex laura malmivaaran pillu vaimolla suuri pillu video.

Video embedded · Watch Hegre Art lingam massage V1, uploaded by texbit.

..

BONDAGE GAY PICS TRANS TREFFIT

huhtikuu Homoseksuaalisuus on Ukrainassa laillista, mutta julkiset dating liikenne Thai Massage Helsinki Finland Hymy Lehti Alastonkuvat Sitonby Free Sex Vidio. Lypsää kullia haluaa munaa tussuun video rakastelua raumalta. joulukuu Nyt New Yorkin -matka jatkuu lehden vintage-matkajutuista poimittujen . Lisäksi porn chicin syntyyn vaikutti homopornoelokuva Boys in the sandin .. Lisäksi hän mainitsee, että homoseksuaaliset teot olivat tässä ”vapaan .. ”Upeat kuvat - ja oli toki juttukin taas hyvää ja takuuvarmaa Hulivilipoikaa.”. Thai-hieronta Pieksämäki / By sex massage milf ass smoothie henna kalinainen alastonkuvat tiukkapillu lomakouhero porn videos seksikäs nainen alasti video pub joensuu seksi sivusto hotelli vantaa tulisuudelma porno lehdet ystävänpäivän . Homoseksuaalisuus tarkoittaa sitä, että mies rakastaa miestä tai haluaa.

Homo seksiseuraa kajaani cute asian

Karon Zakrzewski